În luna mai, Himanshu Bansal, un chirurg ortoped din cadrul Spitalului Anupam, din statut Indiei de nord Uttarakhand, a anunţat că intenţionează să readucă la viaţă funcţiile cerebrale a 20 de oameni aflaţi în moarte cerebrală, cu ajutorul unor injecţii care conţin celule stem mezemchimale şi peptide, a unor stimulări cu laser şi a stimulării nervului median. Ambele îmbunătăţesc cogniţia în cazul persoanelor care au creierul afectat în urma unor accidente. Bioquark, o firmă de biotehnologie ce îşi are sediul în Philadelphia, Pennsylvania, a fost de acord să se implice activ în acest proces, suplimentând raţiile de peptide care au un rol important în regenerarea celulelor creierului.
Însă, unii cercetători sunt de părere că acest experiment nu poate aduce rezultatele scontate şi, mai mult, a apărut ideea eticii acestuia. Aceste intervenţii nu au fost testate anterior pe animale, căci nu există un creier asemănător cu cel al oamenilor pe care se pot testa aceste intervenţii.
De asemenea, au fost identificate câteva erori în derularea acestor intervenţii, printre care se regăseşte şi eşecul de a solicita permisiunea de la Inspectoratul de Control al Medicamentelor din India de a le pune în practică Mai mult, s-a cerut ca aceste proceduri să fie stopate imediat.
Sursa: Science Mag
Citeşte şi:
Primul IMPLANT în creier din lume. Astfel s-a creat şi un sistem de citire a gândurilor
Acest exerciţiu îţi va face creierul să funcţioneze mult mai bine